Apportprøve på Holleia

Fjellgløtt`s Akg Wa-Ya Koda og Fjellgløtt`s Akg Mitshishu

Vi stilte både Met-sho og Koda til start på årets Holleiaprøve.

Dette var både min og hundene`s første apportprøve,så jeg var litt spent på resultatet. Vel visste jeg jo at hundene hadde 1.pr på plass hvis de gjorde det de skulle,men med unghunder vet en aldri.. Met-Sho viste det til fulle noen dager før prøven. Han kunne plutselig ikke hente vilt i vann.. Krise i heimen!! Først dro jeg hjem, og den plutselig “viltsky” hunden fikk frisket opp kravene mine og han hentet måker og ryper i Emilies lille badebasseng. Dagene etter ble min venninne Lill med på apporttreningene. Her skulle vi kvalitetssikre apporten!! Ikke stiller vel muttern på prøve uten et håp om 1.premie vel ;)

Vel fremme på Holleia ble det fort klart at dette skulle bli en helg som ville bli husket for også helt andre ting enn evt premier på en apportprøve!! Det tikket inn meldinger om den ene tragedien verre enn den andre og plutselig var ikke stemningen i taket mer..

Men apportprøve ble det, og mine to håpefulle gjorde jobben megabra!! På lørdagen fikk begge to full scoore på sine øvelser, og som dommeren skrev på kritikken til Koda “til å få tårer i øynene av”!! Han snakket da om søksapporten hennes. Tro muttern var stolt av unghundene!! :)

Søndagen ble også en flott dag for oss. Begge to hentet hjem 1.pr også denne dagen!!  Begge to fikk 18 av 20 mulige poeng.

Valpekjøper Mali som hadde vært hos oss å trent før prøven, gjorde heller ikke skam på Fjellgløtt-hundene. Hun og Biffy fikk også to 1.premier denne helgen! Grattis :)

Min gode venninne Lill og hennes flotte vorsteh, Pepper, fikk også to 1.premier! Støheten selv av den hunden der!! Gratulerer så mye Lill!!