Jakttur i Ringebu

Etter en tids planlegging og undersøking av jaktmuligheter, falt valget på Vekkom Utmarkslag sitt terreng. Ikke det at vi hadde så mye annet å velge i heller.. Så den aller siste dagen i november pakket jeg sekken, hagle og to hunder i bilen og satte kursen mot Gjøvik for å hente min kompis Stian og hans to strihår.

Ringebu

Planen var klar. En tur innom butikken for å shoppe litt mat og drikke( skulle tro vi skulle være borte en uke etter hva som havnet i handlekurven), legge seg inn på hytta og planlegge helgens to jaktdager.

Jeg fikk lov til å lage mat fredagen, resten av helgen tok Stian seg av maten. Lurer på om jeg ble degradert gitt… Men, men, Stians kokkekunster skal ingen snakke stygt om iallefall! Muttern kunne raskt venne seg til kongmåltid alà Stian :)

Lørdagsmorgen tittet frem og hundene ble oppvartet etter alle kunstens regler. Det er viktig å stelle pent med jaktkompisene! En liten kjøretur, og vips så var vi ute i guds frie natur. Været var ikke videre noe å skryte av, men ut på jakt skulle vi! Kaldt og mye vind, men hundene jobbet bra tross vanskelige forhold. Unghunden Ulv fant det for godt å ta et bad til og med. Min unghund Elu syntes nok at det var i kaldeste laget ute, selv med neoprendress.. Hunden som utmerket seg best, var nok Stians Frick. Dette er en hund som må være en hver jegers drøm søksmessig. Synd var det at ingen av hundene ble belønnet med fugl, men vi hadde en flott tur likevel!

Småguffent vær, men SÅ deilig å være ute når en ikke fryser :)

Frick fikk barten full i is.

Ulv syns vinter er gøy.

Etter en lang dag ute i sur vind, var det godt å komme tilbake på hytta. Hundene var «go`slitne» og etter at de hadde fått litt ekstra pleie, sovnet de alle på stuegulvet.

Stian steller pent med sin jaktkompis Frick!

Nå skal det vel sies at lørdagskvelden ikke ble veldig gammel.. Mye frisk luft og veldig god mat er helt klart oppskriften på tidlig kveld!

Søndagen startet skikkelig bra… Transporteren følte seg ikke helt vel i -20, og hadde ingen planer om å frakte oss ut på jakt. Sett sånt! Den måtte gi tapt for en annen transporter og startkabler. Takk til folket på Måsåplassen for god service! Etter kjapp rådslagning ble vi enige om at jakt ikke var aktuelt under de rådende omstendigheter. Men en liten tur ut så hundene fikk strekke på beina, det måtte vi! Som sagt, så gjort!

Stian sammen med sine strihår, Frick  og Ulv.

Etter en liten tur langs en skogsbilvei sammen med hundene, satte vi nesen mot Gjøvik igjen. Tror hundene var godt fornøyde også med å komme hjem :)

Takk til Stian for lån av bilder, og for en flott tur :)