Oktoberjakt i fjellet 2010

Met-Sho (Met-Shi-Shu) og Muttern

Mange etterlyser oppdatering På hjemmesiden .. :::: Dere skjønner, når Muttern og fattern jakter, kommer oppdateringer bittelitt ned i prioriteringslisten! Å jakte er liksom det vi driver med fra september og ut sesongen! Men her kommer litt fra oktoberjakten!

Kajsa og Stella kviler på øverste hylle

Vi pakket sekkene, hagler, Hunder og Emilie i bilen fredag 1.okt, og satte kursen rett til fjells! Innleid barnepike, altså mormor, kom rett på hytta sent  fredag kveld. Nå ventet en hel uke i guds frie natur, med jakt og trening av unghunder. Det var iallefall planen da … Vi var en tur ut på lørdag, siden vi fikk besøk som skulle være med å trene hundene sine. Men sikten var lik null, og med hagl susende rundt ørene (bokstavlig talt) så ble turen veldig kort! Søndag til onsdag var om mulig enda verre, sikten var mellom 10 og 20 meter. Så da ble tiden benyttet til andre sysler. Lydighet kan trenes også i tåke, butikkene kan inspiseres (mormor måtte jo Shoppe litt), og vi tok en tur til Lene og Trygve. Vi skulle bare en bitteliten tur for å se på den nye hytta deres, men vips så ble det både  god mat og godt drikke, og kvelden forsvant som dugg for solen! Vi hadde det altså kjempe hyggelig!

Met-Sho og Lillemann (Misun)

Torsdag morgen kom Lill og Pepper for en være med på jakt. Det såg ut til å bli godt vær, selv om tåken ertet litt.

Mjølsjøen en tidlig morgen

Vi vandret lett til sinns dit hvor vi mente rypene ville holde til. Pepper og Stella jobber utrolig godt sammen og dekker mye terreng på kort tid.  Og fugl,ja det fant vi!! Noen veldig lette,mens andre trykket veldig godt!

Stella i stand

En god hund skal også apportere viltet enten det er skadd eller dødt. Stella har gjør en prikkfri jobb på området!

Pepper gjør også en flott jobb og Lill er godt fornøyd med sin hund!

Lill og Pepper

Koda og Met-Sho har også fått prøvd seg denne høsten. Lydigheten er på plass og da får de helt uten mas fra fører,øve på og utvikle sitt søk. Begge to har funnet ryper,vist at de tar stand og kan sitte på avstand,så det lover godt!!

Kajsa har for det meste vært med Morten på skogsfugljakt i høst. Men hun har også vært med på fjellet og jaktet ryper.

Morten og strihårene

Pause i Petrograd

Takk til de som i sin tid satte opp denne gapahuken og Petterbu! Det er serdeles godt å kunne kvile i ly for vær og vind!!

Emilie og Met-Sho

Emilie har også vært med som handler og speider! Tøff lita dame dette! Timer i fjellet sliter nok mer på oss, enn henne. Skravla går i ett kjør!