Småviltjakt for ungdom

Svarvar har pause sammen med Kajsa :)

Helgen 17.-19.sept sto årets utgave av småviltjakt for ungdom på tapetet. Dette er et arr. av NJFF spesiellt rettet mot ungdom! Her læres det om sikker handtering av våpen og forskjellige jaktformer. I år var det 9 deltagere,fuglejakt på lørdag og hare på søndag.

Rolf Harald Østmoe deler ut kart og elever til fadderene

Fredag kveld ble all info ang. terreng, hvem som skulle ha med hvem, og ikke minst hvor de forskjellige skulle delt ut. Rolf Harald som er “sjef” for kurset, forklarer alle om regler og hensyn som en jeger trenger å ha godt plantet i bakhodet. “Ruffen” blandt kjente,er en meget dyktig mann både når det gjelder jakt, og han overrasker stadig på  kjøkkenet!! Har du en ungdom i hus, kan denne trygt anbefales en tur på dette kurset!

Gjermund og Kjetil forteller gode historier :)

Lørdag morgen var det en kjapp repitisjon av regler og hva en måtte ha med til fjells,før alle ble sendt ut i guds frie natur. Selvsagt med håp om god fangst!!

Koda fikk vår «elev» til å le godt!!

Har deg kompis!! :)

Vi hadde sånn passe vær,men var godt kledde så vi hadde det ikke så værst :) Svarvar hadde aldri skutt ryper før,så jeg håpet at fuglen var grei og at haglene traff godt!! Gutten har en fremtid som jeger, og er arvelig “belastet” så det holder i flere generasjoner!! At det dessverre ikke ble ryper i sekken var mest uflaks! Hundene fant godt med ryper,vi telte over 50 stk!!

På vei opp i stand,haglen peker rett vei!!

Stella gjør en super jobb! Fuglen letter,hun stopper, og gutten får skutt!

Bedre lykke neste gang. Vi fikk sett mye godt arbeid av hundene, og vi fikk sett mye ryper!!

Lørdag ettermiddag var det selvsagt mye å snakke om for både deltagerne og oss “gamlingene”. Noen var fortsatt litt høyt oppe i skyene, mens andre hadde problemer med å holde seg våkne til pizzaen kom :) Kvelden kom brått og søndagen truet med å komme fort! Harejegerne skulle opp før dagen grydde,ingen tid å miste der i gården!!