Treningshelg hos Anders Landin

Anders Landin

I helgen som var,samlet jeg sammen en gjeng hundemennesker og dro til Sverige for å trene hund!

Vi ble 8 ekvipasjer! Noen hadde mye erfaring,mens andre var nye i gamet!

Fredag kveld ble vi testet i lydighet,altså hvor lite ulydige hunder vi hadde :) Om vi ikke hadde god nok grunndressur så fikk vi nok jobbe med det hele helgen.. Men nei, Anders ble nok positivt overrasket over nivået på hundene våres. Vi fikk godkjendt på lydigheten, og kunne fyre på grillen! Mat må en ha!

Lørdags morgen gikk vi i samlet tropp til kaninhegnet. Her skulle vi virkelig få testet om vi hadde “100% lydighet” på stoppkommandoen,eller sittkommando. Til alles (iallefall guttas) overraskelse var det damene som hadde denne helt til 100%!!! Jentene fikk fenomenal ros for lydigheten, litt verre med guttene  :) Jeg for min del ble meget positivt overrasket over Stella! Jeg visste at hun ville sette seg om kommandoen kom med en gang jaget startet,men at hun faktisk gjorde det etter å ha jaget langt; ja,det overraskert stort!! Flink hund Stella!! Når all lydighet er på plass er tiden inne for å skape situasjoner hvor hundene egentlig ikke har lyst til å høre på eieren sin. Målet er  å få hundene våre til å synes det er mer fordelaktig å sitte pent når fuglen flyr avgårde, enn å løpe etter de flagrende fjærkrea sånn at vi trygt kan kaste ut en hagleskur eller to! En fin måte å provosere sitten på, er å bruke nettopp kaniner :)  

Vi trente mye apport, både med dummy og forskjellig vilt. En god apportør apporterer alt den får beskjed om, enten det er vilt eller dummy.Kan hunden kommandoen apport, så henter den det den får beskjed om uansett !! Noen fikk seg vel en dugelig overraskelse her! Apport betydde hent det du vil,om det passer deg altså…

Vi hadde enliten apportkonkurransepå søndag, hvor de 8 hundene skulle hente flest apportobjekter på 2 minutter. Med i konkurransen hadde vi blant annet  Tierbuas Enya, hun har flere apportpremier fra de store apportkonkurransene i Norge! Men hun måtte nok se seg slått av en annen korthåret og en strihåret vorsteh…. Pepper  til Lillvant og Kaisa ble nr. 2.  Noen ganger er det greit å ha kjørt igjennom krav i dressurøvelser,således vet en at hunden henter når den får beskjed!!

Her kan du lese hva Anders skrev om helgen.